Tuotetiedot

KOOSTUMUS: Kalsiumkloridi, kalsiumsulfaatti, vesi, etikkahapolla esteröityjä rasva­hapoista peräisin olevia mono- ja diglyseridejä.

RAVINTOAINEET: Kalsium 23%, kosteus 32%. Yksi bolus sisältää 45g kalsiumia, josta 34g kalsiumkloridista (76%) ja 11g kalsiumsulfaatista (24%).

VARASTOINTI: Säilytä lasten ulottumattomissa, korkein varastointilämpötila +30°C.

PAKKAUKSET: 4x200g, 20x200g, 100x200g

VALMISTAJA: FinnHoof, Zeus Tech Ltd, Piisitie 3 A, Fl-24910 Halikko As, Finland, jani.vainio@zeus.fi, www.finnhoof.fi, www.calciumbolus.fi

Käyttöohjeet

KÄYTTÖOHJEET: 4 kapselin ohjelma lehmille, joilla on riski sairastua poikimahalvaukseen. Käytetään noin kahden vuorokauden ajan.

  1.  kapseli lehmän oireillessa poikimisesta.
  2. kapseli heti poikimisen jälkeen.
  3. kapseli 10-15 tuntia poikimisen jälkeen.
  4. kapseli 1-2 vuorokautta poikimisen jälkeen.

Käyttö eläinlääkärin antaman injektiohoidon jälkeen.

  1. kapseli 2-5 tuntia injektiohoidon jälkeen.
  2. kapseli 15-20 tuntia injektiohoidon jälkeen.

VAROITUKSET: Käytetään vain lehmille, joilla on normaali nielemisrefleksi. Tuotetta ei saa antaa lehmälle, jolla on selvästi poikimahalvausoireita eikä makaavalle lehmälle, jolloin nieleminen on heikkoa. Säilytetään muovituubissa käyttöhetkeen saakka, sillä tuote ottaa herkästi kosteutta ilmasta. Käytetään vain tarkoitukseen sopivaa annostinta. Käytä vain ehjä bolus, rikkoutunut bolus voi olla haitallinen eläimen terveydelle.
Kysy tarvittaessa eläinlääkärin tai ruokinta-­asiantuntijan ohjeita.

Calcium Bolus -annostelijan käyttö, toimi näin:

  1. Asenna Calcium Boluksen suora pää an­nostimen sisään, pyöreä pää jää näkyviin.
  2. Asenna annostelija syvälle lehmän nie­luun varovaisesti nostamalla lehmän pää siten että kaula on suorana. Tunnet lehmän nielevän.
  3. Vapauta Calcium Bolus annosteli­jasta nieluun painamalla annostelijan kahvasta. Vedä annostelija varovasti pois nielusta. Vältä tarpeetonta voiman käyttöä.